Kuskus 500 g   COUNTRY LIFE
  • Kuskus 500 g   COUNTRY LIFE

Kuskus 500 g COUNTRY LIFE

35,00 Kč
S DPH

Úžasně lehký a vždy ochotný přijmout nové chutě a vůně! Využijte toho a místo vody jej připravujte z vývaru nebo s pomocí šťávy z jídla.

Využití:

  • příloha - místo klasických těstovin můžete použít tuto exotičtější variantu, nebojte se kuskus kombinovat i s luštěninami
  • rizoto - kuskus smíchejte se svou oblíbenou zeleninou, tofu nebo houbami
  • saláty - těstoviny dobře chutnají i s čerstvou zeleninou a můžou tak být svěžím letním jídlem
  • kuskusovník - příklad, jak kuskus zapéct, najdete v časopise Dobroty zima 2014-15 na str. 10
  • zavářka - v polévce kuskus dobře funguje jako klasická zavářka
  • nasladko - se sirupem, ovocem, oříšky a se smetanou vytvoříte z kuskusu i chutné sladké jídlo

Běžný kuskus se nemusí vařit, stačí zalít jej dvojnásobným množstvím vody a nechat pod pokličkou 10 minut dojít, mezitím párkrát vidličkou prokypřit.

Jméno kuskus je převzaté z arabštiny, jedná se totiž o tradiční severoafrické jídlo. Postupem času se rozšířilo do celého světa. Kuskus je spařená a do kuliček tvarovaná krupice. K jeho výrobě se používá pšenice, proso i ječmen. Často je zaměňován s bulgurem, bulgur ale není z krupice, nýbrž z pšeničných krupek.

Počet
Skladem

visa
Bezvaječné těstoviny ze sušené pšeničné krupice. Jejich výhodou je snadná a rychlá příprava a univerzálnost použití. Kuskus se používá jako běžné těstoviny nebo rýže.
262012
30 ks

Parametry

Země původu
Země neznámá
Přirozeně bezlepkové
Ano
Fair trade
Ano
Vegetariánské
Ano
Bezlepkové
Obsahuje lepek
Bez mléka
Neobsahuje mléko
Bio
Ne

Úžasně lehký a vždy ochotný přijmout nové chutě a vůně! Využijte toho a místo vody jej připravujte z vývaru nebo s pomocí šťávy z jídla.

Využití:

  • příloha - místo klasických těstovin můžete použít tuto exotičtější variantu, nebojte se kuskus kombinovat i s luštěninami
  • rizoto - kuskus smíchejte se svou oblíbenou zeleninou, tofu nebo houbami
  • saláty - těstoviny dobře chutnají i s čerstvou zeleninou a můžou tak být svěžím letním jídlem
  • kuskusovník - příklad, jak kuskus zapéct, najdete v časopise Dobroty zima 2014-15 na str. 10
  • zavářka - v polévce kuskus dobře funguje jako klasická zavářka
  • nasladko - se sirupem, ovocem, oříšky a se smetanou vytvoříte z kuskusu i chutné sladké jídlo

Běžný kuskus se nemusí vařit, stačí zalít jej dvojnásobným množstvím vody a nechat pod pokličkou 10 minut dojít, mezitím párkrát vidličkou prokypřit.

Jméno kuskus je převzaté z arabštiny, jedná se totiž o tradiční severoafrické jídlo. Postupem času se rozšířilo do celého světa. Kuskus je spařená a do kuliček tvarovaná krupice. K jeho výrobě se používá pšenice, proso i ječmen. Často je zaměňován s bulgurem, bulgur ale není z krupice, nýbrž z pšeničných krupek.

PŠENIČNÁ krupice.
Kuskus zalijte vroucí vodou v poměru 1:2 (2 díly vody na 1 díl kuskusu). Nechte 15 minut odstát.

Kalorická hodnota/energie (na 100g):1532kJ/361kcal. Tuky: 1,8 g. z toho nasycené mastné kyseliny: 0,3 g. Sacharidy: 72 g. z toho cukry: 3,9 g. Bílkoviny: 13 g. Sůl: 0 g