Těstoviny vřetena špaldovo-pohanková 300 g BIO   COUNTRY LIFE
  • Těstoviny vřetena špaldovo-pohanková 300 g BIO   COUNTRY LIFE

Těstoviny vřetena špaldovo-pohanková 300 g BIO COUNTRY LIFE

46,00 Kč
Tax included

Využití:

  • s omáčkou - zeleninová nebo smetanová, uvařené těstoviny stačí zalít omáčkou a jídlo máte rychle na stole
  • na sladko - z rozvařeného ovoce uděláte skvělou omáčku nebo těstoviny jen zalijete sirupem, zasypete kakaem či kokosem
  • zapečené - uvařené, se zeleninou a zalité smetanou je můžete zapéct v troubě
  • salát - vychladlé těstoviny smíchejte třeba s fazolemi, čerstvou zeleninou, bylinkami a zálivkou ze zakysané smetany

Pohanka se k nám dostala v 15. století z Ruska a stala se součástí českých jídel především na Moravě. Oblíbená je zvláště ve Francii, kde se z ní dělají známé tradiční palačinky - sladké crepes a slané galettes.

Špalda je celkem zapomenutý druh rozpadavé pšenice, který byl odsunut kvůli vyšším výnosům jiných druhů. Jedná se o velmi odolnou a nenáročnou rostlinu. Kromě mouky se z ní vyrábí například alternativní kávovina.

Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení. Jejich biokvalitu docení především lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření.

Quantity
Skladem

visa
Těstoviny z kvalitní špaldové a pohankové mouky. Rychle je uvaříte a v kuchyní mají široké využití. Vychutnejte si je v biokvalitě.
Country Life
260005
30 Items

Data sheet

Země původu
EU / Mimo EU
Přirozeně bezlepkové
Ano
Fair trade
Ano
Vegetariánské
Ano
Bio certifikát
CZ-BIO-001
Bezlepkové
Obsahuje lepek
Bez mléka
Neobsahuje mléko
Bio
Bio

Využití:

  • s omáčkou - zeleninová nebo smetanová, uvařené těstoviny stačí zalít omáčkou a jídlo máte rychle na stole
  • na sladko - z rozvařeného ovoce uděláte skvělou omáčku nebo těstoviny jen zalijete sirupem, zasypete kakaem či kokosem
  • zapečené - uvařené, se zeleninou a zalité smetanou je můžete zapéct v troubě
  • salát - vychladlé těstoviny smíchejte třeba s fazolemi, čerstvou zeleninou, bylinkami a zálivkou ze zakysané smetany

Pohanka se k nám dostala v 15. století z Ruska a stala se součástí českých jídel především na Moravě. Oblíbená je zvláště ve Francii, kde se z ní dělají známé tradiční palačinky - sladké crepes a slané galettes.

Špalda je celkem zapomenutý druh rozpadavé pšenice, který byl odsunut kvůli vyšším výnosům jiných druhů. Jedná se o velmi odolnou a nenáročnou rostlinu. Kromě mouky se z ní vyrábí například alternativní kávovina.

Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení. Jejich biokvalitu docení především lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření.

Celozrnná ŠPALDOVÁ mouka* 90 %, pohanková mouka* 10 %. Může obsahovat stopy vajec. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Těstoviny vaříme v osolené vodě 9 min. Přidáme-li trochu oleje, těstoviny zůstanou kypré. Uvařené těstoviny scedíme.

Kalorická hodnota/energie (na 100g):1505kJ/355kcal. Tuky: 2,55 g. z toho nasycené mastné kyseliny: 0,1 g. Sacharidy: 74,1 g. z toho cukry: 7 g. Bílkoviny: 9,8 g. Sůl: 0,1 g