Sirup špaldový 250 ml BIO   COUNTRY LIFE
  • Sirup špaldový 250 ml BIO   COUNTRY LIFE

Sirup špaldový 250 ml BIO COUNTRY LIFE

104,00 Kč
S DPH

Ačkoliv je špalda odrůda pšenice, špaldový a pšeničný sirup se od sebe liší. Špaldový sirup je hustý, tmavší, má výraznější plnou chuť.

Špaldový sirup obsahuje 20 % glukózy a 36 % maltózy.
V Dobrotách zima 2015–2016 jsme na straně 6–11 zpracovali velký přehled sirupů a vzájemné srovnání obsahu jednotlivých cukrů.

Obilné sirupy, tedy i špaldový, se vyrábí tímto přirozeným způsobem:

  1. zrno se pomele na mouku
  2. při určité teplotě se mouka smíchá s vodou
  3. přidají se enzymy přírodního původu
  4. následuje proces zvaný hydrolýza
  5. dlouhé molekuly škrobu se rozštěpí na jednoduché sacharidy
  6. mechanickou filtrací se oddělí tekutina od nerozpustných látek
  7. přebytečná voda se odstraní odpařením

Díky tomu, filtrace probíhá výhradně mechanicky, bez jakéhokoliv použití rozpouštědla a chemických látek, si sirupy zachovají maximum minerálů a stopových prvků. Každý sirup má pak svoji unikátní chuť a barvu.

Počet
Skladem

visa
Špaldový sirup se chutí i konzistencí hodně přibližuje medu. Je vhodný na pečení i dochucení. Jeho plná chuť vynikne při přelití kaší a dezertů.
420020
30 ks

Parametry

Bio certifikát
CZ-BIO-001
Bezlepkové
Obsahuje lepek
Bez mléka
Neobsahuje mléko
Bio
Bio
Země původu
Německo
Přirozeně bezlepkové
Ano
Fair trade
Ano
Vegetariánské
Ano

Ačkoliv je špalda odrůda pšenice, špaldový a pšeničný sirup se od sebe liší. Špaldový sirup je hustý, tmavší, má výraznější plnou chuť.

Špaldový sirup obsahuje 20 % glukózy a 36 % maltózy.
V Dobrotách zima 2015–2016 jsme na straně 6–11 zpracovali velký přehled sirupů a vzájemné srovnání obsahu jednotlivých cukrů.

Obilné sirupy, tedy i špaldový, se vyrábí tímto přirozeným způsobem:

  1. zrno se pomele na mouku
  2. při určité teplotě se mouka smíchá s vodou
  3. přidají se enzymy přírodního původu
  4. následuje proces zvaný hydrolýza
  5. dlouhé molekuly škrobu se rozštěpí na jednoduché sacharidy
  6. mechanickou filtrací se oddělí tekutina od nerozpustných látek
  7. přebytečná voda se odstraní odpařením

Díky tomu, filtrace probíhá výhradně mechanicky, bez jakéhokoliv použití rozpouštědla a chemických látek, si sirupy zachovají maximum minerálů a stopových prvků. Každý sirup má pak svoji unikátní chuť a barvu.

ŠPALDA* (80 %), voda. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
K přímé spotřebě bez ředění i na přípravu sladkých pokrmů.

Kalorická hodnota/energie (na 100g):1310kJ/313kcal. Tuky: 0,2 g. z toho nasycené mastné kyseliny: 0 g. Sacharidy: 93 g. z toho cukry: 69 g. Bílkoviny: 3,4 g. Sůl: 0 g