Slunečnicová semínka 100 g   COUNTRY LIFE
  • Slunečnicová semínka 100 g   COUNTRY LIFE

Slunečnicová semínka 100 g COUNTRY LIFE

12,00 Kč
S DPH

Slunečnicová semínka se získávají ze slunečnic, které jsme si z Ameriky původně dovezli jen jako okrasné rostliny. Prodávají se loupaná, přesto se dají během dvou dnů naklíčit. Jejich namáčení je zase kratší než u jiných semínek, trvá jen 2 hodiny. Semínka jsou poté mekčí, stravitelnější a chutnější.

Velký přehled semínek najdete v časopise Dobroty léto 2016.

Využití:

  • posyp - semínky můžete posypat vlastně vše, v čem vám budou chutnat, od sladké kaše až po zeleninový salát
  • pečení - domácí pečivo posypejte semínky nebo je zapracujte do těsta
  • pražení - semínka získají příjemnou oříškovou chuť, když je opražíte v troubě na 140 stupňů (15 minut) nebo na pánvi (cca 8 minut), poté je můžete dochutit kořením
  • máslo - z opražených semínek lze vyrobit máslo, které vydrží v lednici i několik týdnů, stačí 10 minut mixovat cca 250 g semínek, dokud nebudete mít krémovitou konzistenci
  • mléko - 100 g semínek namočte přes noc, ráno vodu slijte, přidejte 900 ml čerstvé vody a rozmixujte, nakonec přeceďte a máte mléko, které v lednici vydrží 3 dny čerstvé, uberte vodu a můžete mít i smetanu
  • sýr - semínka a kešu oříšky napůl, trocha vody, mixovat do hladkého krému a máte čerstvý chutný sýr
  • pomazánka - semínka přidejte k luštěninám, vařené zelenině, houbám nebo tofu a rozmixujte do pomazánky
  • pesto - slunečnicové semínko skvěle chutná s bazalkou, petrželkou a konopným semínkem
  • drobenka - rozmixujte 50 g slunečnicových semínek (můžete také kombinovat s ořechy), 150 g ovesných vloček, 6 lžic rýžového sirupu a 4 lžíce kokosového oleje
  • cake pops - recept na tuto sladkou specialitu najdete v Dobrotách z léta 2016 na str. 15
  • zapečená jídla - slunečnice je v zapečených pokrmech nejchutnějším semínkem
  • Fazolovo-semínkový burger - recept najdete v časopise Dobroty jaro 2014
Počet
Skladem

visa
Slunečnicová semínka mají příjemnou oříškovou chuť. Jsou loupaná a jejich použití je velmi univerzální. Vyrobíte si z nich máslo, mléko nebo třeba sýr. Hodí se do salátů, příloh, pečiva či kaší.
132013
29 ks

Parametry

Země původu
Bulharsko
Přirozeně bezlepkové
Ano
Fair trade
Ano
Vegetariánské
Ano
Bezlepkové
Ze surovin bez lepku
Bez mléka
Neobsahuje mléko
Bio
Ne

Slunečnicová semínka se získávají ze slunečnic, které jsme si z Ameriky původně dovezli jen jako okrasné rostliny. Prodávají se loupaná, přesto se dají během dvou dnů naklíčit. Jejich namáčení je zase kratší než u jiných semínek, trvá jen 2 hodiny. Semínka jsou poté mekčí, stravitelnější a chutnější.

Velký přehled semínek najdete v časopise Dobroty léto 2016.

Využití:

  • posyp - semínky můžete posypat vlastně vše, v čem vám budou chutnat, od sladké kaše až po zeleninový salát
  • pečení - domácí pečivo posypejte semínky nebo je zapracujte do těsta
  • pražení - semínka získají příjemnou oříškovou chuť, když je opražíte v troubě na 140 stupňů (15 minut) nebo na pánvi (cca 8 minut), poté je můžete dochutit kořením
  • máslo - z opražených semínek lze vyrobit máslo, které vydrží v lednici i několik týdnů, stačí 10 minut mixovat cca 250 g semínek, dokud nebudete mít krémovitou konzistenci
  • mléko - 100 g semínek namočte přes noc, ráno vodu slijte, přidejte 900 ml čerstvé vody a rozmixujte, nakonec přeceďte a máte mléko, které v lednici vydrží 3 dny čerstvé, uberte vodu a můžete mít i smetanu
  • sýr - semínka a kešu oříšky napůl, trocha vody, mixovat do hladkého krému a máte čerstvý chutný sýr
  • pomazánka - semínka přidejte k luštěninám, vařené zelenině, houbám nebo tofu a rozmixujte do pomazánky
  • pesto - slunečnicové semínko skvěle chutná s bazalkou, petrželkou a konopným semínkem
  • drobenka - rozmixujte 50 g slunečnicových semínek (můžete také kombinovat s ořechy), 150 g ovesných vloček, 6 lžic rýžového sirupu a 4 lžíce kokosového oleje
  • cake pops - recept na tuto sladkou specialitu najdete v Dobrotách z léta 2016 na str. 15
  • zapečená jídla - slunečnice je v zapečených pokrmech nejchutnějším semínkem
  • Fazolovo-semínkový burger - recept najdete v časopise Dobroty jaro 2014
Slunečnicová semena loupaná. Může obsahovat stopy lepku.
Určeno k přímé spotřebě.

Kalorická hodnota/energie (na 100g):2650kJ/633kcal. Tuky: 53,93 g. z toho nasycené mastné kyseliny: 6,24 g. Sacharidy: 12,63 g. z toho cukry: 2,28 g. Bílkoviny: 24,85 g. Sůl: 0 g