Dýňová semínka česká 250 g   COUNTRY LIFE
  • Dýňová semínka česká 250 g   COUNTRY LIFE

Dýňová semínka česká 250 g COUNTRY LIFE

69,00 Kč
S DPH

O dýňových semínkách a nejen o nich se toho hodně dozvíte v časopise Dobroty jaro 2014.
Více o využití dýňového semínka také zjistíte v Dobrotách z léta 2016.

Využití:

  • dýňová polévka - posypte ji na ozdobu dýňovými semínky
  • samotné - semínka jsou i výbornou pochutinou, vhodné například na stůl pro návštěvy
  • saláty - pro obohacení lze do zeleniny přidat pár semínek
  • Tofu pomazánka s dýňovými semínky - recept na tuto pochoutku jsme sepsali v časopise Dobroty léto 2016 na str. 17
  • pražení - na oleji semínka opražte a následně smíchejte se solí nebo s chilli dle chuti, skvěle chutnají i smíchaná s opraženými mandlemi
  • posyp - semínka mohou být ozdobou domácího pečiva, stačí je před pečením nasypat na vytvarované těsto
  • Jáhlový salát s avokádem a dýňovými semínky - inspirujte se receptem na str. 10 v časopise Dobroty jaro 2014
  • namáčení - trvá 8 hodin, semínka jsou poté měkká a chutnají příjemně čerstvě
  • máslo, mléko, sýr - tyto nezvyklé varianty, jak využít semínka, najdete detailně popsané v Dobrotách z léta 2016 na str. 10

Dýňová semínka se získávají s tykve obecné, která může mít až 60 kg. Někdy se rostlina také nazývá dýně obecná a pochází ze Střední Ameriky. Řadí se mezi nejstarší člověkem pěstované plodiny.


Počet
Skladem

visa
Zeleno-hnědá semínka s jemnou oříškovou chutí. Hodí se do polévek, salátů nebo k pražení. Semínka už jsou zbavená slupky a jsou vhodná ke konzumaci i samotné. Jejich výhodou je snadné skladování a dlouhodobá trvanlivost.
132012
30 ks

Parametry

Země původu
Česká republika
Přirozeně bezlepkové
Ano
Fair trade
Ano
Vegetariánské
Ano
Bezlepkové
Ze surovin bez lepku
Bez mléka
Neobsahuje mléko
Bio
Ne

O dýňových semínkách a nejen o nich se toho hodně dozvíte v časopise Dobroty jaro 2014.
Více o využití dýňového semínka také zjistíte v Dobrotách z léta 2016.

Využití:

  • dýňová polévka - posypte ji na ozdobu dýňovými semínky
  • samotné - semínka jsou i výbornou pochutinou, vhodné například na stůl pro návštěvy
  • saláty - pro obohacení lze do zeleniny přidat pár semínek
  • Tofu pomazánka s dýňovými semínky - recept na tuto pochoutku jsme sepsali v časopise Dobroty léto 2016 na str. 17
  • pražení - na oleji semínka opražte a následně smíchejte se solí nebo s chilli dle chuti, skvěle chutnají i smíchaná s opraženými mandlemi
  • posyp - semínka mohou být ozdobou domácího pečiva, stačí je před pečením nasypat na vytvarované těsto
  • Jáhlový salát s avokádem a dýňovými semínky - inspirujte se receptem na str. 10 v časopise Dobroty jaro 2014
  • namáčení - trvá 8 hodin, semínka jsou poté měkká a chutnají příjemně čerstvě
  • máslo, mléko, sýr - tyto nezvyklé varianty, jak využít semínka, najdete detailně popsané v Dobrotách z léta 2016 na str. 10

Dýňová semínka se získávají s tykve obecné, která může mít až 60 kg. Někdy se rostlina také nazývá dýně obecná a pochází ze Střední Ameriky. Řadí se mezi nejstarší člověkem pěstované plodiny.


Tykev dýňová semena loupaná. Může obsahovat stopy lepku.
Určeno k přímé spotřebě.

Kalorická hodnota/energie (na 100g):2264kJ/451kcal. Tuky: 46 g. z toho nasycené mastné kyseliny: 8,7 g. Sacharidy: 18 g. z toho cukry: 1 g. Bílkoviny: 24 g. Sůl: 0,01 g