Rýže jasmínová natural 500 g BIO   COUNTRY LIFE
  • Rýže jasmínová natural 500 g BIO   COUNTRY LIFE

Rýže jasmínová natural 500 g BIO COUNTRY LIFE

58,00 Kč
S DPH

U rýže s názvem natural je potřeba počítat s trochu delší dobou přípravy. Natural rýže vám to ale vynahradí rychlejším pocitem zasycení.

Využití:

  • příloha - rýži lze využít jako přílohu k omáčkám
  • rizoto - klasickým způsobem můžete rýží smíchat se zeleninou a kořením dle libosti
  • smažená rýže - po uvaření můžete rýži na větším množství oleje společně se zeleninou smažit asi 2 minuty, nakonec přidejte rozmíchaná vajíčka a krátce dosmažte, stačí už jen kořením dochutit
  • nákyp - do vymazaného pekáčku vrstvíme nastrouhaná jablka střídavě s uvařenou rýží, vrstvy posypáváme také ořechy, skořicí a případně cukrem, krátce zapečeme v troubě
  • Cizrnové ragú se zelím a omáčkou z arašídového másla - v časopise Dobroty podzim 2013 najdete výtečný recept s jasmínovou rýží na str. 8
  • Rýžovo-konopná zmrzlina - tento dezert hledejte v Dobrotách léto 2016 na str. 8


Jasmínová rýže pochází původně ze severu Thajska. Dnes se ale pěstuje i v Laosu, Vietnamu a dokonce v Itálii. Své jméno získala kvůli své květinové vůni, která někomu připomíná jasmín a kvůli své bílé barvě. Tato specifická vůně se u rýže vytváří přirozeně. Po uvaření je rýže kyprá, lepivá a lehce nasládlá.

Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení. Jejich biokvalitu docení především lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření.

Počet
Skladem

visa
Jasmínová rýže v biokvalitě s jemnou přirozenou vůní květin. Tradiční součást asijské kuchyně. Po uvaření je lepivější, hodí se tedy k omáčkám. Rýže má lehce nasládlou chuť, využijete ji proto i v dezertech. Natural značí, že při výrobě není leštěná nebo broušená.
111046
30 ks

Parametry

Bio certifikát
CZ-BIO-001
Bezlepkové
Ze surovin bez lepku
Bez mléka
Neobsahuje mléko
Bio
Bio
Země původu
Itálie
Přirozeně bezlepkové
Ano
Fair trade
Ano
Vegetariánské
Ano

U rýže s názvem natural je potřeba počítat s trochu delší dobou přípravy. Natural rýže vám to ale vynahradí rychlejším pocitem zasycení.

Využití:

  • příloha - rýži lze využít jako přílohu k omáčkám
  • rizoto - klasickým způsobem můžete rýží smíchat se zeleninou a kořením dle libosti
  • smažená rýže - po uvaření můžete rýži na větším množství oleje společně se zeleninou smažit asi 2 minuty, nakonec přidejte rozmíchaná vajíčka a krátce dosmažte, stačí už jen kořením dochutit
  • nákyp - do vymazaného pekáčku vrstvíme nastrouhaná jablka střídavě s uvařenou rýží, vrstvy posypáváme také ořechy, skořicí a případně cukrem, krátce zapečeme v troubě
  • Cizrnové ragú se zelím a omáčkou z arašídového másla - v časopise Dobroty podzim 2013 najdete výtečný recept s jasmínovou rýží na str. 8
  • Rýžovo-konopná zmrzlina - tento dezert hledejte v Dobrotách léto 2016 na str. 8


Jasmínová rýže pochází původně ze severu Thajska. Dnes se ale pěstuje i v Laosu, Vietnamu a dokonce v Itálii. Své jméno získala kvůli své květinové vůni, která někomu připomíná jasmín a kvůli své bílé barvě. Tato specifická vůně se u rýže vytváří přirozeně. Po uvaření je rýže kyprá, lepivá a lehce nasládlá.

Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení. Jejich biokvalitu docení především lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření.

Rýže jasmínová*. Může obsahovat stopy lepku. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Rýži propláchněte a vařte v dvojnásobném množství vody 45 minut.

Kalorická hodnota/energie (na 100g):1515kJ/362kcal. Tuky: 2,4 g. z toho nasycené mastné kyseliny: 1 g. Sacharidy: 74,9 g. z toho cukry: 0,4 g. Bílkoviny: 7,4 g. Sůl: 0,03 g