Pšenice ozimá 1 kg BIO   COUNTRY LIFE
  • Pšenice ozimá 1 kg BIO   COUNTRY LIFE

Pšenice ozimá 1 kg BIO COUNTRY LIFE

34,00 Kč
S DPH

Využití:

  • mouka - ze zrn si můžete pomocí mlýnku namlít vlastní celozrnnou mouku
  • příloha - zrno přes noc namočíte, poté uvaříte (1,5 hodiny) a můžete ho přidat například do rizota
  • karbanátky, sekaná - uvařené zrno můžete namlít do vaší oblíbené směsi na karbanátky nebo sekanou
  • nádivky - uvařeným zrnem můžete také naplnit rajčata, papriky nebo zelné listy
  • zavářka - zrno dodává jídlům strukturu, takže se dobře hodí jako zavářka do pokrmů jako jsou krémové polévky

Pšenice pochází z divokých trav a patří k nejstarším plodinám pěstovaným člověkem. Provází nás od počátků zemědělství, tedy mnoho tisíc let. Za tu dobu samozřejmě vznikla spousta druhů a odrůd. Ozimá pšenice nese svůj název podle toho, že se vysévá na podzim a sklízí se v létě následujícího roku. Zrno na podzim vyklíčí, přes zimu je ve vegetativním stavu a na jaře vyroste v rostlinu. Jařiny jsou opakem ozimu.

Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení. Jejich biokvalitu docení především lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření.

Počet
Skladem

visa
Celé zrno pšenice v biokvalitě. Široké využití v kuchyni. Vyrobíte si z něj celozrnnou mouku nebo ho můžete uvařit jako přílohu. Hodí se také jako zavářka či součást nádivky.
110021
30 ks

Parametry

Bio certifikát
CZ-BIO-001
Bezlepkové
Obsahuje lepek
Bez mléka
Neobsahuje mléko
Bio
Bio
Země původu
Česká republika
Přirozeně bezlepkové
Ano
Fair trade
Ano
Vegetariánské
Ano

Využití:

  • mouka - ze zrn si můžete pomocí mlýnku namlít vlastní celozrnnou mouku
  • příloha - zrno přes noc namočíte, poté uvaříte (1,5 hodiny) a můžete ho přidat například do rizota
  • karbanátky, sekaná - uvařené zrno můžete namlít do vaší oblíbené směsi na karbanátky nebo sekanou
  • nádivky - uvařeným zrnem můžete také naplnit rajčata, papriky nebo zelné listy
  • zavářka - zrno dodává jídlům strukturu, takže se dobře hodí jako zavářka do pokrmů jako jsou krémové polévky

Pšenice pochází z divokých trav a patří k nejstarším plodinám pěstovaným člověkem. Provází nás od počátků zemědělství, tedy mnoho tisíc let. Za tu dobu samozřejmě vznikla spousta druhů a odrůd. Ozimá pšenice nese svůj název podle toho, že se vysévá na podzim a sklízí se v létě následujícího roku. Zrno na podzim vyklíčí, přes zimu je ve vegetativním stavu a na jaře vyroste v rostlinu. Jařiny jsou opakem ozimu.

Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení. Jejich biokvalitu docení především lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření.

PŠENICE ozimá*. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Pšenici můžete namlít na mouku nebo namočte cca na 10 hodin, propláchněte, vařte 1,5 hodiny nebo 45 minut v tlakovém hrnci.

Kalorická hodnota/energie (na 100g):1199kJ/285kcal. Tuky: 1,9 g. z toho nasycené mastné kyseliny: 0,8 g. Sacharidy: 57 g. z toho cukry: 6,8 g. Bílkoviny: 12 g. Sůl: 0,01 g