Sójové kostky 100 g   COUNTRY LIFE
  • Sójové kostky 100 g   COUNTRY LIFE

Sójové kostky 100 g COUNTRY LIFE

16,00 Kč
S DPH

Jsou nejlepší na dušení a pomalé bublání v hrnci. Kostky budou krásně měkké, udrží tvar a navážou na sebe všechnu chuť.

Sójové kostky výborně poslouží jako náhražka masa. Je potřeba je dopředu uvařit a pak nechat ideálně chvilku marinovat. Vyzkoušejte marinádu ze sojové omáčky, česneku a uzené papriky a budou se olizovat za ušima i masožravci. Kostky můžete použít do vařených jídel, na smažení i zapékání. Jejich tvar je přímo předurčuje do guláše nebo jiných pomalu vařených jídel. Kostky jsou čistě rostlinné a díky tomu vhodné nejen pro vegetariány či vegany, ale pro všechny, kdo chtějí svému jídelníčku trochu odlehčit či vyzkoušet něco nového.

Tipy na použití:

  • omáčky - guláš, segedín nebo koprovka, kostky budou výtečnou náhradou masa v omáčkách
  • asijské recepty - sójové maso se skvěle hodí do asijských jídel, můžete je smíchat se zeleninou, houbami, klíčky, sójovou omáčkou a podávat k rýži nebo nudlím
  • těstoviny, halušky - kostky můžete přidat i do omáčky na těstoviny nebo je kombinovat se zelím do halušek


Sója je asi metr vysoká rostlina s lusky, ve kterých se nachází sójové boby. Jedná se o jednu z nejstarších kulturních plodin. Původně pochází z Číny a pěstovala se už více jak 2000 let před naším letopočtem. Sóje vyhovuje teplejší podnebí tropů a subtropů. Vyrábí se z ní tofu, tempeh, sójové omáčky, miso, natto, různé sójové nápoje, jogurty, pomazánky i uzeniny. Kromě toho se v průmyslu využívá také k výrobě bionafty, kosmetických přípravků, olejů, mýdel a plastů.

Počet
Skladem

visa
Kostky ze sójové mouky. Hodí se jako náhrada masa v pokrmech. Kostky do sebe dobře vstřebávají chutě, doporučujeme je tedy marinovat nebo vařit v ochucené vodě.
252013
30 ks

Parametry

Země původu
Slovenská republika
Přirozeně bezlepkové
Ano
Fair trade
Ano
Vegetariánské
Ano
Bezlepkové
Ze surovin bez lepku
Bez mléka
Neobsahuje mléko
Bio
Ne

Jsou nejlepší na dušení a pomalé bublání v hrnci. Kostky budou krásně měkké, udrží tvar a navážou na sebe všechnu chuť.

Sójové kostky výborně poslouží jako náhražka masa. Je potřeba je dopředu uvařit a pak nechat ideálně chvilku marinovat. Vyzkoušejte marinádu ze sojové omáčky, česneku a uzené papriky a budou se olizovat za ušima i masožravci. Kostky můžete použít do vařených jídel, na smažení i zapékání. Jejich tvar je přímo předurčuje do guláše nebo jiných pomalu vařených jídel. Kostky jsou čistě rostlinné a díky tomu vhodné nejen pro vegetariány či vegany, ale pro všechny, kdo chtějí svému jídelníčku trochu odlehčit či vyzkoušet něco nového.

Tipy na použití:

  • omáčky - guláš, segedín nebo koprovka, kostky budou výtečnou náhradou masa v omáčkách
  • asijské recepty - sójové maso se skvěle hodí do asijských jídel, můžete je smíchat se zeleninou, houbami, klíčky, sójovou omáčkou a podávat k rýži nebo nudlím
  • těstoviny, halušky - kostky můžete přidat i do omáčky na těstoviny nebo je kombinovat se zelím do halušek


Sója je asi metr vysoká rostlina s lusky, ve kterých se nachází sójové boby. Jedná se o jednu z nejstarších kulturních plodin. Původně pochází z Číny a pěstovala se už více jak 2000 let před naším letopočtem. Sóje vyhovuje teplejší podnebí tropů a subtropů. Vyrábí se z ní tofu, tempeh, sójové omáčky, miso, natto, různé sójové nápoje, jogurty, pomazánky i uzeniny. Kromě toho se v průmyslu využívá také k výrobě bionafty, kosmetických přípravků, olejů, mýdel a plastů.

Odtučněná SÓJOVÁ mouka. Může obsahovat stopy lepku, skořápkových plodů, arašídů a mléka.
Sójové kostky vložte do vroucí osolené a bujonem ochucené vody. Vařte 20 minut, slijte, přebytečnou vodou z kostek vymačkejte. Použijte do zeleninových jídel.

Kalorická hodnota/energie (na 100g):1295kJ/308kcal. Tuky: 2,3 g. z toho nasycené mastné kyseliny: 0,6 g. Sacharidy: 11,1 g. z toho cukry: 10,9 g. Bílkoviny: 48,9 g. Sůl: 0 g