Sójové plátky 100 g   COUNTRY LIFE
  • Sójové plátky 100 g   COUNTRY LIFE

Sójové plátky 100 g COUNTRY LIFE

17,00 Kč
S DPH

Po namočení ve vývaru a vymačkání je můžete pomalinku opékat, dusit i restovat ve woku. Ať vám chutná!

Sójové plátky výborně poslouží jako náhražka masa. Je potřeba je dopředu uvařit a pak nechat ideálně chvilku marinovat. Vyzkoušejte marinádu ze sojové omáčky, česneku a uzené papriky a budou se olizovat za ušima i masožravci. Plátky můžete použít do vařených jídel, na smažení i zapékání. Hodí se k omáčkám a výborně chutnají s rýží i těstovinami nebo jako přírodní rostlinný řízek s bramborami. Plátky jsou čistě rostlinné a díky tomu vhodné nejen pro vegetariány či vegany, ale pro všechny, kdo chtějí svému jídelníčku trochu odlehčit či vyzkoušet něco nového.

Tipy na použití:

  • omáčky - guláš, segedín nebo koprovka, plátky budou výtečnou náhradou masa v omáčkách
  • asijské recepty - sójové maso se skvěle hodí do asijských jídel, můžete je smíchat se zeleninou, houbami, klíčky, sójovou omáčkou a podávat k rýži nebo nudlím
  • těstoviny, halušky - plátky můžete přidat i do omáčky na těstoviny nebo je kombinovat se zelím do halušek

Sója je asi metr vysoká rostlina s lusky, ve kterých se nachází sójové boby. Jedná se o jednu z nejstarších kulturních plodin. Původně pochází z Číny a pěstovala se už více jak 2000 let před naším letopočtem. Sóje vyhovuje teplejší podnebí tropů a subtropů. Vyrábí se z ní tofu, tempeh, sójové omáčky, miso, natto, různé sójové nápoje, jogurty, pomazánky i uzeniny. Kromě toho se v průmyslu využívá také k výrobě bionafty, kosmetických přípravků, olejů, mýdel a plastů.

Počet
Skladem

visa
Plátky ze sójové mouky. Hodí se jako náhrada masa v pokrmech. Kostky do sebe dobře vstřebávají chutě, doporučujeme je tedy marinovat nebo vařit v ochucené vodě.
252007
30 ks

Parametry

Země původu
Slovenská republika
Přirozeně bezlepkové
Ano
Fair trade
Ano
Vegetariánské
Ano
Bezlepkové
Ze surovin bez lepku
Bez mléka
Neobsahuje mléko
Bio
Ne

Po namočení ve vývaru a vymačkání je můžete pomalinku opékat, dusit i restovat ve woku. Ať vám chutná!

Sójové plátky výborně poslouží jako náhražka masa. Je potřeba je dopředu uvařit a pak nechat ideálně chvilku marinovat. Vyzkoušejte marinádu ze sojové omáčky, česneku a uzené papriky a budou se olizovat za ušima i masožravci. Plátky můžete použít do vařených jídel, na smažení i zapékání. Hodí se k omáčkám a výborně chutnají s rýží i těstovinami nebo jako přírodní rostlinný řízek s bramborami. Plátky jsou čistě rostlinné a díky tomu vhodné nejen pro vegetariány či vegany, ale pro všechny, kdo chtějí svému jídelníčku trochu odlehčit či vyzkoušet něco nového.

Tipy na použití:

  • omáčky - guláš, segedín nebo koprovka, plátky budou výtečnou náhradou masa v omáčkách
  • asijské recepty - sójové maso se skvěle hodí do asijských jídel, můžete je smíchat se zeleninou, houbami, klíčky, sójovou omáčkou a podávat k rýži nebo nudlím
  • těstoviny, halušky - plátky můžete přidat i do omáčky na těstoviny nebo je kombinovat se zelím do halušek

Sója je asi metr vysoká rostlina s lusky, ve kterých se nachází sójové boby. Jedná se o jednu z nejstarších kulturních plodin. Původně pochází z Číny a pěstovala se už více jak 2000 let před naším letopočtem. Sóje vyhovuje teplejší podnebí tropů a subtropů. Vyrábí se z ní tofu, tempeh, sójové omáčky, miso, natto, různé sójové nápoje, jogurty, pomazánky i uzeniny. Kromě toho se v průmyslu využívá také k výrobě bionafty, kosmetických přípravků, olejů, mýdel a plastů.

Odtučněná SÓJOVÁ mouka. Může obsahovat stopy lepku, skořápkových plodů, arašídů a mléka.
100 g sójového masa zalijte 0,5 l horkým nálevem (osolená a okořeněná voda např. kořením Würzl). Po 20-ti minutách sójové maso slijte a přebytečnou vodu vymačkejte. Dochuťte dle potřeby.

Kalorická hodnota/energie (na 100g):1295kJ/308kcal. Tuky: 2,3 g. z toho nasycené mastné kyseliny: 0,6 g. Sacharidy: 11,1 g. z toho cukry: 10,9 g. Bílkoviny: 48,9 g. Sůl: 0 g