Mouka žitná celozrnná jemně mletá 1 kg BIO   COUNTRY LIFE
  • Mouka žitná celozrnná jemně mletá 1 kg BIO   COUNTRY LIFE

Mouka žitná celozrnná jemně mletá 1 kg BIO COUNTRY LIFE

37,00 Kč
S DPH

Využití:

  • pečivo - žitnou mouku můžete míchat s pšeničnou a upéct si chutný chléb nebo pizzu
  • sladké pečení - nebojte se z žitné mouky připravit hutnější dezerty jako jsou třeba sušenky, typickým receptem bývá žitný perník
  • zahušťování - protože je mouka jemně namletá, můžete s ní pokrmy opatrně zahušťovat

Pečivo z žita je trochu hutnější a těsto z něj hůře kyne, proto se často kombinuje s pšenicí či špaldou. V Německu a ve Skandinávii jsou velmi oblíbené žitné krekry. Celozrnná mouka je bohužel velmi oblíbená u molů. Skladujte ji proto v ledničce, mrazáku nebo ve spižírně v uzavřené nádobě.

Žito je velmi nenáročná obilnina na přírodní podmínky. Pěstuje se především ve střední a severní Evropě i ve vyšších nadmořských výškách. Žito má dvě formy, ozimá a jarní. Ozimá forma se vyskytuje častěji. Z žita se vyrábí nejen mouka, ale například i náhražky kávy, těstoviny nebo whisky či žitné pivo.

Mouka neobsahuje žádné přidané látky zamezující hrudkovitost, regulující kyselost nebo zlepšující kvalitu mouky. Tento produkt ocení především spotřebitelé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření. Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení.

Počet
Vyprodáno


visa
Žito je obilnina podobná pšenici. Mouku z něj lze kombinovat s pšeničnou pro přípravu domácího chleba. Vychutnejte si ji v biokvalitě celozrnnou, ale jemně namletou.
210038

Parametry

Bio certifikát
CZ-BIO-001
Bezlepkové
Obsahuje lepek
Bez mléka
Neobsahuje mléko
Bio
Bio
Země původu
Evropská unie
Přirozeně bezlepkové
Ano
Fair trade
Ano
Vegetariánské
Ano

Využití:

  • pečivo - žitnou mouku můžete míchat s pšeničnou a upéct si chutný chléb nebo pizzu
  • sladké pečení - nebojte se z žitné mouky připravit hutnější dezerty jako jsou třeba sušenky, typickým receptem bývá žitný perník
  • zahušťování - protože je mouka jemně namletá, můžete s ní pokrmy opatrně zahušťovat

Pečivo z žita je trochu hutnější a těsto z něj hůře kyne, proto se často kombinuje s pšenicí či špaldou. V Německu a ve Skandinávii jsou velmi oblíbené žitné krekry. Celozrnná mouka je bohužel velmi oblíbená u molů. Skladujte ji proto v ledničce, mrazáku nebo ve spižírně v uzavřené nádobě.

Žito je velmi nenáročná obilnina na přírodní podmínky. Pěstuje se především ve střední a severní Evropě i ve vyšších nadmořských výškách. Žito má dvě formy, ozimá a jarní. Ozimá forma se vyskytuje častěji. Z žita se vyrábí nejen mouka, ale například i náhražky kávy, těstoviny nebo whisky či žitné pivo.

Mouka neobsahuje žádné přidané látky zamezující hrudkovitost, regulující kyselost nebo zlepšující kvalitu mouky. Tento produkt ocení především spotřebitelé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření. Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení.

ŽITO*. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství

Kalorická hodnota/energie (na 100g):1517kJ/361kcal. Tuky: 2,2 g. z toho nasycené mastné kyseliny: 0,3 g. Sacharidy: 75 g. z toho cukry: 2,3 g. Bílkoviny: 10 g. Sůl: 0,01 g