Melasa třtinová 340 g BIO   RAYNER'S
  • Melasa třtinová 340 g BIO   RAYNER'S

Melasa třtinová 340 g BIO RAYNER'S

83,00 Kč
S DPH

Tipy a recepty na použití třtinové melasy:

  • pečení - melasa slouží dobře k oslazení pečených dezertů
  • krémy - i studené dezerty můžete sladit melasou
  • kaše - poté, co si svoji oblíbenou snídani posypete ovocem, ořechy nebo semínky, zalijte ji navrch ještě melasou
  • zmrzlina - zkuste domácí zmrzlinu sladit melasou
  • nápoje - čaj nebo smoothie, melasa bude výborným sladidlem u obou

Cukrová třtina je vysoká mohutná tráva, která může mít až 6 metrů. Ve stéblech se nachází dřeň s obsahem cukru kolem 20 %. Vyskytuje se pouze v tropických oblastech s bohatou půdou. Získává se z ní třtinový cukr a při jeho výrobě vzniká vedlejší zbytkový produkt, který nazýváme melasa. Někdy bývá nazývána také jako "černé zlato" nebo "černý zázrak". V severní Americe byla ještě ke konci minulého století melasa velmi oblíbeným sladidlem. Dodnes ji najdete v mnoha tradičních amerických receptech na koláče a pudinky.

Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení. Jejich biokvalitu docení především lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření.

Počet
Skladem

visa
Třtinová melasa v biokvalitě. Jedná se o vedlejší produkt z výroby třtinového cukru. Má sirupovitou konzistenci a výrazně sladkou chuť. Je výtečnou náhražkou běžných sladidel a součástí amerických tradičních dezertů.
Community
421004
30 ks

Parametry

Bio certifikát
CZ-BIO-001
Bezlepkové
Ze surovin bez lepku
Bez mléka
Neobsahuje mléko
Bio
Bio
Země původu
Mimo EU
Přirozeně bezlepkové
Ano
Fair trade
Ano
Vegetariánské
Ano

Tipy a recepty na použití třtinové melasy:

  • pečení - melasa slouží dobře k oslazení pečených dezertů
  • krémy - i studené dezerty můžete sladit melasou
  • kaše - poté, co si svoji oblíbenou snídani posypete ovocem, ořechy nebo semínky, zalijte ji navrch ještě melasou
  • zmrzlina - zkuste domácí zmrzlinu sladit melasou
  • nápoje - čaj nebo smoothie, melasa bude výborným sladidlem u obou

Cukrová třtina je vysoká mohutná tráva, která může mít až 6 metrů. Ve stéblech se nachází dřeň s obsahem cukru kolem 20 %. Vyskytuje se pouze v tropických oblastech s bohatou půdou. Získává se z ní třtinový cukr a při jeho výrobě vzniká vedlejší zbytkový produkt, který nazýváme melasa. Někdy bývá nazývána také jako "černé zlato" nebo "černý zázrak". V severní Americe byla ještě ke konci minulého století melasa velmi oblíbeným sladidlem. Dodnes ji najdete v mnoha tradičních amerických receptech na koláče a pudinky.

Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení. Jejich biokvalitu docení především lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření.

Melasa z cukrové třtiny*. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Doporučují se rozpustit 2 čajové lžičky denně v horké vodě nebo mléce. Lze ji použít jako surovinu při přípravě domácích zákusků.

Kalorická hodnota/energie (na 100g):1213kJ/290kcal. Tuky: 0 g. z toho nasycené mastné kyseliny: 0 g. Sacharidy: 74 g. z toho cukry: 60 g. Bílkoviny: 1,1 g. Sůl: 0,6 g