Karobový prášek tmavý 500 g BIO   COUNTRY LIFE
  • Karobový prášek tmavý 500 g BIO   COUNTRY LIFE

Karobový prášek tmavý 500 g BIO COUNTRY LIFE

97,00 Kč
S DPH

Využití:

  • pečení - všude tam, kam byste při pečení dali kakao, můžete dát karob
  • nepečené dezerty - příklad nepečeného dezertu z karobu najdete v časopise Dobroty podzim 2013 na str. 9 (raw mandlovo-pekanový dezert)
  • pomazánky - jak udělat tuto sladkou pomazánku zjistíte v Dobrotách zima 2015-16 na str. 5 (zdravá nutella alias karobella) nebo v Dobrotách podzim 2016 na str. 23 (cizrnová karobela)
  • cukroví - v časopise Dobroty zima 2015-16 také najdete na str. 30 recept na karobové pralinky
  • kaše - místo kakaa můžete na ochucení kaše použít karob
  • nápoje - karob přidejte třeba do smoothie nebo se inspirujte receptem na ovesný chai v časopise Dobroty zima 2013-14 na str. 23
  • karobové kuličky - 100 g kešu, 50 g sušených meruněk, 60 g datlí, 40 g loupaného konopného semínka, 1 lžičku kůry z biopomeranče, 2 lžíce šťávy z biopomeranče, 2 lžíce kokosového oleje a 2 lžíce karobového prášku rozmixujte, tvarujte kuličky, obalujte v karobu

Karob (svatojánský chléb) je chutnou alternativou kakaa. Pochází ze stromu s názvem rohovník obecný, který roste hlavně na Středním východě. Zde se pěstuje už nejméně 4 000 let. Vzhledem k přirozeně nasládlé chuti nevyžaduje karob obohacení cukrem. Díky jemné konzistenci není třeba ani přidávat velké množství tuku, což je při výrobě čokolády běžné.

Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení. Jejich biokvalitu docení především lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření.

Počet
Skladem

visa
Karob je zajímavou alternativou čokolády v biokvalitě. Tmavý je více pražený než světlý. Široké využití v kuchyni podobně jako klasické kakao. Vytvoříte z něj pečené i nepečené dezerty, domácí nutellu nebo tradiční cukroví.
521004
30 ks

Parametry

Bio certifikát
CZ-BIO-001
Bezlepkové
Ze surovin bez lepku
Bez mléka
Neobsahuje mléko
Bio
Bio
Země původu
Španělsko
Přirozeně bezlepkové
Ano
Fair trade
Ano
Vegetariánské
Ano

Využití:

  • pečení - všude tam, kam byste při pečení dali kakao, můžete dát karob
  • nepečené dezerty - příklad nepečeného dezertu z karobu najdete v časopise Dobroty podzim 2013 na str. 9 (raw mandlovo-pekanový dezert)
  • pomazánky - jak udělat tuto sladkou pomazánku zjistíte v Dobrotách zima 2015-16 na str. 5 (zdravá nutella alias karobella) nebo v Dobrotách podzim 2016 na str. 23 (cizrnová karobela)
  • cukroví - v časopise Dobroty zima 2015-16 také najdete na str. 30 recept na karobové pralinky
  • kaše - místo kakaa můžete na ochucení kaše použít karob
  • nápoje - karob přidejte třeba do smoothie nebo se inspirujte receptem na ovesný chai v časopise Dobroty zima 2013-14 na str. 23
  • karobové kuličky - 100 g kešu, 50 g sušených meruněk, 60 g datlí, 40 g loupaného konopného semínka, 1 lžičku kůry z biopomeranče, 2 lžíce šťávy z biopomeranče, 2 lžíce kokosového oleje a 2 lžíce karobového prášku rozmixujte, tvarujte kuličky, obalujte v karobu

Karob (svatojánský chléb) je chutnou alternativou kakaa. Pochází ze stromu s názvem rohovník obecný, který roste hlavně na Středním východě. Zde se pěstuje už nejméně 4 000 let. Vzhledem k přirozeně nasládlé chuti nevyžaduje karob obohacení cukrem. Díky jemné konzistenci není třeba ani přidávat velké množství tuku, což je při výrobě čokolády běžné.

Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení. Jejich biokvalitu docení především lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření.

Karobový prášek tmavý*. Může obsahovat stopy lepku. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
V receptech používejte místo kakaa a čokolády.

Kalorická hodnota/energie (na 100g):1304kJ/302kcal. Tuky: 4 g. z toho nasycené mastné kyseliny: 1 g. Sacharidy: 39 g. z toho cukry: 26 g. Bílkoviny: 5,2 g. Sůl: 0,02 g