Datle sušené bez pecek 250 g BIO   COUNTRY LIFE
  • Datle sušené bez pecek 250 g BIO   COUNTRY LIFE

Datle sušené bez pecek 250 g BIO COUNTRY LIFE

67,00 Kč
S DPH

Využití:

  • cukroví - rozmixované datle do pasty smíchejte s drcenými ořechy, strouhaným kokosem a třeba troškou kakaa, vzniklou směs uválejte do kuliček
  • datle lze přidat i do sladkých kaší nebo do kuskusu nasladko
  • marmeláda - 250 g datli namočíte do 200 ml horké vody, necháte 2 hodiny odstát, poté vše rozmixujete dohladka a máte rychle připravenou a exotickou marmeládu
  • sladké pečivo - nahrubo nasekané datle můžete dát před pečením do těsta a ozvláštnit tak třeba klasický recept na banánový chléb nebo jakékoli jiné sladké pečivo
  • raw dorty - rozmixované datle jsou díky své lepkavé a tuhé konzistenci často využívány jako základy pro nepečené dorty
  • sladké knedlíky - zkuste pro jednou naplnit knedlíky sušenými datlemi, výsledek bude výborný
  • domácí müsli - datle se mohou stát i součástí vašeho doma připraveného müsli či pečených müsli tyčinek
  • saláty - nejen v ovocných salátech, ale i jemně nasekané a v malém množství udělají datle v zeleninovém salátu zajímavou exotickou chuť
  • datle v čokoládě - datle namáčejte v rozpuštěné čokoládě, pokládejte na plech a nechte ztvrdnout
  • smoothie - namáčené datle je i snadné rozmixovat s dalšími ingrediencemi do hladkého koktejlu

Datlovník pravý plodí tmavě hnědé oválně plody, kterým říkáme datle. K domestikaci této rostliny došlo už v období mezi 3. a 4. tisíciletím př. n. l. Pochází z oblasti Mezopotámie a díky člověku se dnes pěstuje od severní Afriky přes Blízký východ až po pravý břeh řeky Indu. V těchto oblastech jsou datle významnou součástí kuchyně. Často se pečou na másle nebo se lisují do bochníku s názevm „adšu“.

Díky sušení se u datlí výrazně zlepšuje jejich trvanlivost. Některým strávníkům ale přijdou sušené datle příliš tuhé, v takovém případě je vhodné ještě před konzumací namočit datle do vody nebo mléka. Datle mají silnou sladkou chuť, která může být náhražkou jiných sladkostí nejen u dětí.

Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení. Jejich biokvalitu docení především lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření.

 

Počet
Vyprodáno


visa
Sušení je tradiční způsob konzervování datlí. Datle jsou chutné samotné, využití ale mají i při pečení nebo přípravě dezertů. Jedná se o druh ovoce s výraznou sladkou chutí.
150046

Parametry

Bio certifikát
CZ-BIO-001
Bezlepkové
Ze surovin bez lepku
Bez mléka
Neobsahuje mléko
Bio
Bio
Země původu
Alžírsko
Přirozeně bezlepkové
Ano
Fair trade
Ano
Vegetariánské
Ano

Využití:

  • cukroví - rozmixované datle do pasty smíchejte s drcenými ořechy, strouhaným kokosem a třeba troškou kakaa, vzniklou směs uválejte do kuliček
  • datle lze přidat i do sladkých kaší nebo do kuskusu nasladko
  • marmeláda - 250 g datli namočíte do 200 ml horké vody, necháte 2 hodiny odstát, poté vše rozmixujete dohladka a máte rychle připravenou a exotickou marmeládu
  • sladké pečivo - nahrubo nasekané datle můžete dát před pečením do těsta a ozvláštnit tak třeba klasický recept na banánový chléb nebo jakékoli jiné sladké pečivo
  • raw dorty - rozmixované datle jsou díky své lepkavé a tuhé konzistenci často využívány jako základy pro nepečené dorty
  • sladké knedlíky - zkuste pro jednou naplnit knedlíky sušenými datlemi, výsledek bude výborný
  • domácí müsli - datle se mohou stát i součástí vašeho doma připraveného müsli či pečených müsli tyčinek
  • saláty - nejen v ovocných salátech, ale i jemně nasekané a v malém množství udělají datle v zeleninovém salátu zajímavou exotickou chuť
  • datle v čokoládě - datle namáčejte v rozpuštěné čokoládě, pokládejte na plech a nechte ztvrdnout
  • smoothie - namáčené datle je i snadné rozmixovat s dalšími ingrediencemi do hladkého koktejlu

Datlovník pravý plodí tmavě hnědé oválně plody, kterým říkáme datle. K domestikaci této rostliny došlo už v období mezi 3. a 4. tisíciletím př. n. l. Pochází z oblasti Mezopotámie a díky člověku se dnes pěstuje od severní Afriky přes Blízký východ až po pravý břeh řeky Indu. V těchto oblastech jsou datle významnou součástí kuchyně. Často se pečou na másle nebo se lisují do bochníku s názevm „adšu“.

Díky sušení se u datlí výrazně zlepšuje jejich trvanlivost. Některým strávníkům ale přijdou sušené datle příliš tuhé, v takovém případě je vhodné ještě před konzumací namočit datle do vody nebo mléka. Datle mají silnou sladkou chuť, která může být náhražkou jiných sladkostí nejen u dětí.

Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení. Jejich biokvalitu docení především lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření.

 

Datle sušené*. Může obsahovat stopy lepku, arašídů, sóji, skořápkových plodů a sezamu. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Určeno k přímé spotřebě.

Kalorická hodnota/energie (na 100g):1275kJ/305kcal. Tuky: 0,5 g. z toho nasycené mastné kyseliny: 0,1 g. Sacharidy: 69 g. z toho cukry: 69 g. Bílkoviny: 2,5 g. Sůl: 0,01 g