Fazole navy 500 g BIO   COUNTRY LIFE
  • Fazole navy 500 g BIO   COUNTRY LIFE

Fazole navy 500 g BIO COUNTRY LIFE

49,00 Kč
S DPH

Využití:

  • polévky - luštěniny dobře ladí se zeleninou, houbami, bramborami, obilovinami
  • placky - rozmixujte vařenou luštěninu, přidejte koření, bylinky, vajíčko a mouku, tvořte placky a smažte dozlatova z obou stran
  • zapečená - fazoli můžete zapékat podobně jako mleté maso, např. lasagne nebo musaka
  • v omáčce - fazole může skvěle nahradit maso v omáčce
  • kaše - rozmixovaná luštěnina slouží dobře jako příloha
  • salát - vychlazenou fazoli lze zamíchat do salátu a obohatit tak jeho chuť, tip na salát s navy najdete v Dobrotách léto 2016 na str. 19 (Fazolový salát se sušenými rajčaty, opečenou cuketou a balkánským sýrem)
  • pomazánka - luštěniny mixujte s dušenou nebo pečenou zeleninou, s uvařenou rýží, s vločkami, s houbami, s uvařenými obilovinami, s pomazánkami z ořechů a semínek, s trochou kvalitního panenského oleje

Fazole navy pochází z Ameriky, kde byla domestikována domorodými obyvateli. Získala své jméno podle toho, že na konci 19. století byla hojně využívána ve stravě amerických vojáků. Je potřeba ji před vařením namočit alespoň na 8 hodin a následně v nové vodě 40 minut vařit.

Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení. Jejich biokvalitu docení především lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření.

Počet
Skladem

visa
Malá fazole bílé barvy a jemné chuti v biokvalitě. Využijete ji při přípravě polévek, salátů, pomazánek nebo příloh.
120021
30 ks

Parametry

Bio certifikát
CZ-BIO-001
Bezlepkové
Ze surovin bez lepku
Bez mléka
Neobsahuje mléko
Bio
Bio
Země původu
Čína
Přirozeně bezlepkové
Ano
Fair trade
Ano
Vegetariánské
Ano

Využití:

  • polévky - luštěniny dobře ladí se zeleninou, houbami, bramborami, obilovinami
  • placky - rozmixujte vařenou luštěninu, přidejte koření, bylinky, vajíčko a mouku, tvořte placky a smažte dozlatova z obou stran
  • zapečená - fazoli můžete zapékat podobně jako mleté maso, např. lasagne nebo musaka
  • v omáčce - fazole může skvěle nahradit maso v omáčce
  • kaše - rozmixovaná luštěnina slouží dobře jako příloha
  • salát - vychlazenou fazoli lze zamíchat do salátu a obohatit tak jeho chuť, tip na salát s navy najdete v Dobrotách léto 2016 na str. 19 (Fazolový salát se sušenými rajčaty, opečenou cuketou a balkánským sýrem)
  • pomazánka - luštěniny mixujte s dušenou nebo pečenou zeleninou, s uvařenou rýží, s vločkami, s houbami, s uvařenými obilovinami, s pomazánkami z ořechů a semínek, s trochou kvalitního panenského oleje

Fazole navy pochází z Ameriky, kde byla domestikována domorodými obyvateli. Získala své jméno podle toho, že na konci 19. století byla hojně využívána ve stravě amerických vojáků. Je potřeba ji před vařením namočit alespoň na 8 hodin a následně v nové vodě 40 minut vařit.

Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení. Jejich biokvalitu docení především lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření.

Fazole navy*. Může obsahovat stopy lepku. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Fazole navy namočte na 8–12 hodin, propláchněte a vařte cca 45 minut do měkka.

Kalorická hodnota/energie (na 100g):1411kJ/337kcal. Tuky: 1,5 g. z toho nasycené mastné kyseliny: 0,3 g. Sacharidy: 60,8 g. z toho cukry: 2 g. Bílkoviny: 22,3 g. Sůl: 0,02 g