Cukr třtinový tmavý 500 g   COUNTRY LIFE
  • Cukr třtinový tmavý 500 g   COUNTRY LIFE

Cukr třtinový tmavý 500 g COUNTRY LIFE

33,00 Kč
S DPH

Krásně vybarvené krystaly bohaté na melasu dodají šmrnc, plnou chuť i vůni domácím limonádám i dezertům.

Výborný do kávy, čaje i na pečení. Zkrátka všude tam, kde jste zvyklí používat klasický bílý cukr. Na rozdíl od něj má však lepší chuť. Typický sladkou chuť rozšiřuje o další rozměry chutí. Kromě chuti má také lepší výživnou hodnotu než bílý cukr. A to zejména díky obsažené melase, která právě typickou barvu, chuť i vůni třtinovému cukru dodává.

Třtinový cukr je naprosto nepostradatelnou surovinou pro výrobu pravého mojita nebo jeho virgin varianty. Vytvoříte s ním i typickou krustičku na creme brulee. Třtinový cukr není ale jen dobrý společník pro sváteční vaření. Můžete ho používat na denní bázi a postupně s ním nahradit cukr bílý.

Tipy a recepty na použití třtinového cukru:

  • pečení - třtinový cukr slouží dobře k oslazení pečených dezertů
  • krémy - i studené dezerty můžete sladit třtinovým cukrem
  • zmrzlina - zkuste domácí zmrzlinu a pokud ji potřebujete přisladit, můžete použít třtinový cukr

Sladká chuť je člověku přirozeně příjemná a cukr je v naší stravě hlavním zdrojem energie. Vyrábí se z cukrové třtiny jejím lisováním a následně vařením získané šťávy.

Cukrová třtina je vysoká mohutná tráva, která může mít až 6 metrů. Ve stéblech se nachází dřeň s obsahem cukru kolem 20 %. Vyskytuje se pouze v tropických oblastech s bohatou půdou. V Čechách známe třtinový cukr až od dob křižáckých válek. Ze začátku se jednalo spíše o vzácnost, rozšířil se až s dovozem z amerického kontinentu. V čase Napoleona byl vytlačen cukrem řepným, dnes se do našich kuchyň zase vrací.

Počet
Skladem

visa
Třtinový cukr má nezaměnitelnou přírodní vůni po ovoci, jablku a medu. Můžete ho v kuchyni používat jako běžný cukr.
423030
30 ks

Parametry

Země původu
Kolumbie
Přirozeně bezlepkové
Ano
Fair trade
Ano
Vegetariánské
Ano
Bezlepkové
Ze surovin bez lepku
Bez mléka
Neobsahuje mléko
Bio
Ne

Krásně vybarvené krystaly bohaté na melasu dodají šmrnc, plnou chuť i vůni domácím limonádám i dezertům.

Výborný do kávy, čaje i na pečení. Zkrátka všude tam, kde jste zvyklí používat klasický bílý cukr. Na rozdíl od něj má však lepší chuť. Typický sladkou chuť rozšiřuje o další rozměry chutí. Kromě chuti má také lepší výživnou hodnotu než bílý cukr. A to zejména díky obsažené melase, která právě typickou barvu, chuť i vůni třtinovému cukru dodává.

Třtinový cukr je naprosto nepostradatelnou surovinou pro výrobu pravého mojita nebo jeho virgin varianty. Vytvoříte s ním i typickou krustičku na creme brulee. Třtinový cukr není ale jen dobrý společník pro sváteční vaření. Můžete ho používat na denní bázi a postupně s ním nahradit cukr bílý.

Tipy a recepty na použití třtinového cukru:

  • pečení - třtinový cukr slouží dobře k oslazení pečených dezertů
  • krémy - i studené dezerty můžete sladit třtinovým cukrem
  • zmrzlina - zkuste domácí zmrzlinu a pokud ji potřebujete přisladit, můžete použít třtinový cukr

Sladká chuť je člověku přirozeně příjemná a cukr je v naší stravě hlavním zdrojem energie. Vyrábí se z cukrové třtiny jejím lisováním a následně vařením získané šťávy.

Cukrová třtina je vysoká mohutná tráva, která může mít až 6 metrů. Ve stéblech se nachází dřeň s obsahem cukru kolem 20 %. Vyskytuje se pouze v tropických oblastech s bohatou půdou. V Čechách známe třtinový cukr až od dob křižáckých válek. Ze začátku se jednalo spíše o vzácnost, rozšířil se až s dovozem z amerického kontinentu. V čase Napoleona byl vytlačen cukrem řepným, dnes se do našich kuchyň zase vrací.

Cukr třtinový tmavý. Může obsahovat stopy lepku.
Výborně se hodí ke slazení čaje, cereálií, čerstvého ovoce a také k pečení a vaření.

Kalorická hodnota/energie (na 100g):1700kJ/400kcal. Tuky: 0 g. z toho nasycené mastné kyseliny: 0 g. Sacharidy: 99,9 g. z toho cukry: 99,9 g. Bílkoviny: 0 g. Sůl: 0 g