Čočka červená celá 500 g BIO   COUNTRY LIFE
  • Čočka červená celá 500 g BIO   COUNTRY LIFE

Čočka červená celá 500 g BIO COUNTRY LIFE

44,00 Kč
S DPH

Spoustu zajímavých informací o čočce najdete v podzimním časopise Dobroty 2016.

Připravovat ji můžete stejně jako ostatní druhy čočky, možnosti jsou opravdu rozmanité. Při vaření můžete namočit na 2 hodiny, pak vařte 10 minut, bez namáčení 20–25 minut.

Využití:

  • polévky - čočku přideje do zeleninové polévky
  • kaše - po uvaření čočku jednoduše rozmixujte, případně přidejte horkou vodu pro hladší konzistenci, dochucujte dle libosti kořením
  • rizoto - s bulgurem a dalšími klasickými přísadami, které běžně dáváte do rizota, vytvoříte z čočky výborné a snadné jídlo
  • salát - vychladlá uvařená čočka se může přidat i do studeného salátu, dobře se hodí například k brokolici a rýži
  • placky - vychladlou čočku kombinujte s bylinkami, česnekem, chilli, červenou cibulí a zasypte rýžovou moukou, vytvořte placičky a usmažte na pánvi
  • zapečená - čočku můžete zapékat podobně jako mleté maso, např. na lasagne nebo musaku
  • v omáčce - čočka může skvěle nahradit maso v omáčce
  • do pečiva - trochu méně uvařená čočku přidejte do těsta a nechte upéct, v pečivu chutná podobně jako oříšky

Červená čočka pochází z Turecka a postupně se rozšířila do celé Asie a dnes už i Evropy. U nás se stále jedná o trochu exotickou surovinu pro přípravu jídel. Oblíbená je značně v Indii, kde čočka na talíři nahrazuje maso, protože velkou část populace tvoří vegetariáni. Rostlina plodící čočku je asi 40 cm vysoká a její semena najdeme v luscích.

Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení. Jejich biokvalitu docení především lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření.

Počet
Skladem

visa
Červená čočka neloupaná je drobná luštěnina, kterou si zamilujete stejně, jako její loupanou variantu. Při vaření se nerozpadne, což oceníte zejména v polévkách a zelenino-luštěninových pokrmech typu kari.
120013
30 ks

Parametry

Bio certifikát
CZ-BIO-001
Bezlepkové
Ze surovin bez lepku
Bez mléka
Neobsahuje mléko
Bio
Bio
Země původu
Česká republika
Přirozeně bezlepkové
Ano
Fair trade
Ano
Vegetariánské
Ano

Spoustu zajímavých informací o čočce najdete v podzimním časopise Dobroty 2016.

Připravovat ji můžete stejně jako ostatní druhy čočky, možnosti jsou opravdu rozmanité. Při vaření můžete namočit na 2 hodiny, pak vařte 10 minut, bez namáčení 20–25 minut.

Využití:

  • polévky - čočku přideje do zeleninové polévky
  • kaše - po uvaření čočku jednoduše rozmixujte, případně přidejte horkou vodu pro hladší konzistenci, dochucujte dle libosti kořením
  • rizoto - s bulgurem a dalšími klasickými přísadami, které běžně dáváte do rizota, vytvoříte z čočky výborné a snadné jídlo
  • salát - vychladlá uvařená čočka se může přidat i do studeného salátu, dobře se hodí například k brokolici a rýži
  • placky - vychladlou čočku kombinujte s bylinkami, česnekem, chilli, červenou cibulí a zasypte rýžovou moukou, vytvořte placičky a usmažte na pánvi
  • zapečená - čočku můžete zapékat podobně jako mleté maso, např. na lasagne nebo musaku
  • v omáčce - čočka může skvěle nahradit maso v omáčce
  • do pečiva - trochu méně uvařená čočku přidejte do těsta a nechte upéct, v pečivu chutná podobně jako oříšky

Červená čočka pochází z Turecka a postupně se rozšířila do celé Asie a dnes už i Evropy. U nás se stále jedná o trochu exotickou surovinu pro přípravu jídel. Oblíbená je značně v Indii, kde čočka na talíři nahrazuje maso, protože velkou část populace tvoří vegetariáni. Rostlina plodící čočku je asi 40 cm vysoká a její semena najdeme v luscích.

Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení. Jejich biokvalitu docení především lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření.

Čočka červená*. Může obsahovat stopy lepku, arašídů, sóji, skořápkových plodů a sezamu. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Červenou čočku celou neloupanou namočte na 2 hodiny, propláchněte a vařte do měkka 10-15 minut.

Kalorická hodnota/energie (na 100g):1581kJ/378kcal. Tuky: 2,2 g. z toho nasycené mastné kyseliny: 0,4 g. Sacharidy: 59 g. z toho cukry: 2 g. Bílkoviny: 25 g. Sůl: 0,02 g