Bio-country.cz » RECEPTY » Lehká omáčka se špaldovýmí knedlíčky

Lehká omáčka se špaldovýmí knedlíčky



 

3 porce

 

Dýňová omáčka

 

Ingredience:

malá dýně hokkaido o průměru cca 15 cm

cibule

kukuřičný škrob

sůl

smetana

olej

 

Postup:

Na oleji zpěníme cibulku, vložíme na kousky nakrájenou dýni, zalijeme vodou, osolíme a dusíme do měkka. Zahustíme kukuřičným škrobem (maizenou) rozmíchaným ve smetaně (smetanou zjemňujte podle své chuti), chvílo provaříme. Rozmixujeme na jemný krém, kdo nemá mixér, snadno rozmačká dýni vidličkou.

 

TIP:

Přidáme-li do omáčky více vody máme výbornou krémovou polévku.

 

PŘÍLOHA: špaldové knedlíčky

 

Ingredience:

1/2 hrnku špaldových krup

4 lžíce celozrnné pšeničné nebo špaldové mouky

plátek másla

lžička soli

 

Postup:

Kroupy přes noc namočíme. Uvaříme v poměru 1:2 (kroupy:voda) do měkka. Po vychladnutí smícháme s moukou, máslem a solíve středně tuhé těsto a tvarujeme knedlíčky, které vaříme 5 minut ve vroucí osolené vodě.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zdroj: Nebojte se vařit bio. Vydal: PRO-BIO Svaz ekologických zemědělců, Šumperk 2006.

 


Mapa webu | Obchod používá systém Simplia.cz | Obchodní podmínky | Kontakt | Mobilní verze