Bio-country.cz » RECEPTY » Jáhlové pokušení

Jáhlové pokušení



 

2 porce

 

Ingredience:

hrnek jáhel

1 brokolice

mléko

2 lžíce celozrnné pšeničné nebo špaldové mouky

sůl

olej

oříšek másla

niva

 

Postup:

Jáhly 3x spaříme horkou vodou a zalijeme v poměru 1:2 (jáhly:voda), osolíme lžičkou soli a vaříme, podobně jako například rýži, na mírném plameni do měkka. Na másle osmahneme mouku a zalijeme cca 2 dcl mléka, krátce provaříme, až vznikne jemná omáčka.

Zapékací mísu nebo hrnec vymažeme olejem a vysypeme strouhankou. Vložíme uvařené jáhly s brokolicí a přelijeme omáčkou, posypeme nivou. Ve vyhřáté troubě zapékáme 10 - 15 minut.

Zdobíme petrželkou a plátkem rajčete.

 

TIP:

Zachování syté zelené barvy brokolice docílíme, když ji necháme 5 minut v páře. Při vaření ve vodě sytá zelená barva brokolice vybledne.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zdroj: Nebojte se vařit bio. Vydal:PRO-BIO Svaz ekologických zemědělců, Šumperk 2006

 


Mapa webu | Obchod používá systém Simplia.cz | Obchodní podmínky | Kontakt | Mobilní verze