Bio-country.cz » O potravinách » Umeboshi MUSO

Umeboshi MUSO


Tradiční japonské UMEBOSHI. Nakládané japonské ume švestičky s listy Shiso.


 

Umeboshi se vyrábí z japonských ume švestek nakládaných v mořské soli s listy Shiso.

 

Při výrobě se nepoužívají žádná umělá barviva a jsou to právě listy Shiso, které barví švestičky na červeno. Umeboshi se nazývají "králem alkalických potravin" a ve starověkém Japonsku se užívaly k udržení rovnováhy a posílení zdraví.

 

Jsou bohaté na organické kyseliny, jako je kyselina citronová a podporují trávení. Štiplavá, slaná chuť Umeboshi se skvěle hodí  na dochucení suši, salátových drsinků a omáček.

 

 

 

 


Mapa webu | Obchod používá systém Simplia.cz | Obchodní podmínky | Kontakt | Mobilní verze