Bio-country.cz » O potravinách » Mořské řasy

Mořské řasy


Mořské řasy jsou zdrojem potravy lidstva od nejstarších dob. Např. v Japonsku jsou po staletí používány stejně běžně jako zahradní zelenina.


 

Mořské řasy jsou zdrojem potravy lidstva od nejstarších dob. Např. v Japonsku jsou po staletí používány stejně běžně jako zahradní zelenina. U nás však mořské řasy nebývají součástí denního jídelníčku. Jednou z příčin může být i nedostatečná informovanost o obsahu látek nezbytných pro lidský organismus, o způsobu jejich přípravy a použití.

Mořské řasy jsou nejčistším, nejkvalitnějším a organismem nejsnáze využitelným zdrojem lehce stravitelných bílkovin a uhlovodanů; tělu dodávají tolik potřebné vitamíny (A, B2, B12, C). Jsou ceněny též pro obsah minerálních látek (vápník, zinek, hořčík, železo, jód, chróm, sodík). Obsahují 10x až 20x více minerálů než zelenina.

Mimořádně cenný je obsah vápníku. Některé druhy (IZIKI, WAKAME, NORI) mají až 14x víc vápníku než mléko. Zatímco vápník z mléka je pro lidský organismus obtížně využitelný, z řas si ho bereme beze zbytku. Navíc minerály a enzymy obsažené v řasách napomáhají tělu při rozpouštění tuku a hlenu vznikajících nadměrnou spotřebou kyselinotvorných potravin jako je maso, cukr, mléko, mléčné a moučné výrobky. Řasy působí zásadotvorně.


Mořské řasy mají schopnost eliminovat vliv radioaktivních a chemických látek. Odnímají z těla těžké kovy včetně olova, rtuti a kadmia, jsou velmi dobrým "čistícím prostředkem" na naši znečištěnou stravu. Mořské řasy se výrazně podílejí na snižování cholesterolu. Používají se jako prevence nebo stav zlepšující prostředek při široké škále civilizačních chorob, např.: vysoký krevní tlak, arterioskleróza, alergie, revmatismus, poruchy nervové i gynekologické.

 

 


Mapa webu | Obchod používá systém Simplia.cz | Obchodní podmínky | Kontakt | Mobilní verze